Vaak horen we de vraag: wat zijn de trends voor volgend jaar? Zijn ze al bekend? Het antwoord is simpel, ja uiteraard hebben de trendvoorspellers hun werk al gedaan. Indien u wilt kunt u al alles lezen over kleurstellingen die komen, materialen die in opmars zijn en samen dan nieuwe stijlen vormen. Wat betekent dat voor ons – mensen die actief zijn in het (openbaar) groen? Gaan we aansluiten of niet?

Trends, planning en productie
Trends zijn ook van invloed op de bloembollen, planten en houtachtige gewassen die we gebruiken in het openbaar groen. Dit zijn vaak meer (sociaal) maatschappelijke trends en minder kleur- en materiaalbeleving. Een hovenier heeft wel meer raakvlakken met trends die van invloed zijn op bijvoorbeeld de dode materialen die hij gebruikt in zijn ontwerp en inrichting.

Een kweker heeft vaak een lange weg te gaan voordat hij een verkoopbaar eindproduct heeft. Inspelen op trends is daardoor niet gemakkelijk. De insteek blijft vaak vooral: breed inzetten in kleuren en uitstraling van planten, waardoor er altijd wel raakvlakken zijn in het gevoerde assortiment en trends. Het is in ieder geval nu de tijd dat de kwekers van éénjarige planten hun uitgangsmateriaal inkopen voor de zomer 2024. Dus als u nog speciale verzoeken heeft… wees er snel bij en plan uw zomer 2024 NU!

Zomertram 'Ratatouille'©

Nieuwe zomercatalogus Verver Export
De nieuwe zomercatalogus 2024-2025 staat weer vol nieuwe concepten en cultivars. Voor creatieve ontwerpers onder u hebben we een groot assortiment zomerbloeiende bol- en knolgewassen die een grote aanvulling zijn op een wisselborder met eenjarige planten of als eenjarige eyecatchers in een vaste beplanting.

Voor groenmedewerkers die graag kiezen voor iets wat als combinatie is getest onder verschillende omstandigheden hebben we natuurlijk ons bekende concept Zomer-Trams. Kant-en-klare borders in verschillende kleurstellingen, hoogten en voor verschillende standplekken. We introduceren dit jaar een drietal nieuwe concepten: ‘Limachella’©, ‘Ratatouille’© en ‘Trésor Colorée’©.. Weer andere combinaties in kleuren en planten, waarbij ‘Ratatouille’© ook opvalt door haar grootte. Alle concepten zijn voor 5, 6 of 7 m2, dit nieuwe concept is meteen voor 33 m2. Een echte ogentrekker voor een opvallende beplanting in het centrum van de stad of park. Een gegarandeerde bloemenzee voor het hele zomerseizoen.

Net als de kwekers moeten wij vooral een inschatting maken wat de klanten beweegt voor een bepaalt concept te kiezen en onze planten en knollen al vooruit inkopen. Indien u grote voorkeur heeft voor bepaalde concepten dan dient u er vroeg bij te zijn. We leveren uit vooraf ingekochte voorraad en kunnen deze inschatting tijdens het teeltseizoen niet meer aanpassen!

Heeft u de nieuwe catalogus nog niet ontvangen? Vraag hem aan bij uw Verver Export adviseur of online: https://www.ververexport.nl/contact/.

Zomertram 'Limachella'©

Zomer 2024
De huidige tijdgeest is samen te vatten in één woord: crisis. Van maatschappelijke onrust tot klimaatcrisis, van inflatie tot energiearmoede. Al deze crises hangen samen en kunnen ons onderdompelen in somberte, angst of boosheid. Maar we kunnen ook wat doen. Hoe we reageren op het gevaar van deze crises is echter persoonlijk. Zullen we vechten, schuilen, bevriezen of pionieren?

Trend Meaningful Earth

De bezorgdheid om de disbalans in de maatschappij zowel op het gebied van milieu als op sociaal vlak staat hier centraal. Deze blijft onverminderd een belangrijke rol spelen. Meer en meer beseffen we ons dat biodiversiteit en circulariteit in de natuur onmisbaar zijn voor een gezonde leefomgeving. In dit thema wordt aarde als een symbool voor vruchtbaarheid en ook voor de verbinding met de historie genomen. Er ontstaat een enigszins ruwe en ruige omgeving waarin bruintinten de hoofdrol hebben. Dit geeft ons het gevoel verbonden te zijn met de roots van onze cultuur. Verschillende structuren van materialen worden contrastrijk met elkaar gecombineerd. De gebruikte vormen zijn ongecultiveerd ruw en soms grillig of zelfs afgebrokkeld. Hierdoor ontstaat een stoere en soms oerachtige ruimte.

Kernwoorden: natuurlijk, mystiek, aards, authentiek, historie, archeologie, verwilderd, milieubewust

 

Trend Viva la Vida

Door het veelvoud aan crises, ontstaat bij een grote groep consumenten de behoefte om af en toe het leven te vieren en je hierdoor even af te sluiten voor alle ellende en negativiteit. Dit is precies waar deze stijltrend over gaat. Het is een vrolijk uitbundig gevoel vol passie, expressiviteit en kleur. Door deze ingrediënten ontstaat een warme zomerse sfeer die doet denken aan Zuid-Europa maar soms ook iets weg heeft van Midden-Amerika. Decoratieve elementen zoals dessins, smeedijzer, mozaïek, gekleurde tegels, kwastjes, franjes en ruches zijn in dit thema volop te vinden.

Kernwoorden: warmte, spannend, vrolijk, expressief, kleurrijk, passie, spicy en decoratief

Trend Gentle Paradox

Er wordt, onder andere door jongeren, een enorme prestatiedruk ervaren. Dit gecombineerd met de grote hoeveelheid crises levert een gevoel van machteloosheid op waardoor sommigen lijken te bevriezen. Goed voor jezelf zorgen en duidelijk je grenzen aangeven vormen hierdoor een opvallende nieuwe tendens, quiet quitting genaamd. Naast deze zorg over welzijn zijn er door de krapte op de arbeidsmarkt juist wel veel mogelijkheden. Dit maakt het leven contrastrijk en dat is duidelijk terug te zien in vormgeving. Dit onverwachte contrast maakt de rustige en af en toe zelfs dromerige (buiten)ruimten toch spannend. Naast elk hard of glad materiaal wordt iets zachts of structuurrijks geplaatst alsof constant geprobeerd wordt de harde werkelijkheid te verzachten.

Kernwoorden: dromerig, zacht en hard, contrast, verrassend, oneindig, licht, utopisch, vriendelijk

Trend Playful Construction

Doordat bestaande systemen vastlopen moeten we op zoek naar hervorming op ieder gebied. Experimenteren en alles vanuit een ander perspectief bekijken hoort hierbij. Dit geldt ook voor vormgeving. Een verrassend en onorthodoxe kijk op zowel gebruiksartikelen als decoratieve producten. Belangrijk hier is het optimisme dat de combinatie van producten uitstraalt. Kleur is hierbij een onmisbaar onderdeel. De toepassing van kleur is divers en vrolijk.

Kernwoorden: vrolijk, kleurrijk, speels, creatief, origineel, verrassend, constructief, onderzoekend

Zomertram 'Trésor Colorée'©

Zomercatalogus 2024/2025