Laat de machine het werk doen!

Met onze bloembollenmengsels voor bermen en gazons kunt u werkelijk ieder effect bereiken dat u wenst. Van massaal kleur tot insectvriendelijke bloembollen of van vroeg maaien tot extensief maaien: alles is mogelijk.

Verver Export heeft een catalogus vol met speciale mengsels, genaamd Kits, die uitermate geschikt zijn om met de machine te planten. De bloembollen worden onder gras geplant door ervaren operators met onze eigen machines.

Onze werkwijze

De plantmachine plant de bloembollen onder gras. U kunt denken aan wegbermen, rotondes, verkeerspleinen, gazons en taluds. De plantbreedte is optioneel: 100 of 50 cm breed.
Voor plantlocaties waar het gewenst is om van lantaarnpaal naar lantaarnpaal te planten is een speciale City Planter ontwikkeld die naast de trekker plant. Voor taluds met een hoger stijgingspercentage is een speciale Talud Planter op rupsbanden beschikbaar die meerdere rijen plant waardoor de bollen niet naar beneden rollen onder de grasmat!

De plantlocatie moet vooraf worden getoetst door met de spade een aantal steekproeven te nemen. Vind u tot 20 cm diepte geen obstakels dan is het mogelijk om machinaal bloembollen te planten. Een gezonde grasmat, goed doorworteld, geeft het mooiste resultaat direct na planten. De machine legt de zoden terug en drukt alles weer aan.

We planten zowel in het najaar als in het voorjaar met onze speciaal ontwikkelde machines. Door bloembollen te combineren met bloemzaden vergroten we de biodiversiteit over een lang seizoen.

Machinaal planten: de voordelen

Bermen en parken kunnen al in het vroege voorjaar in bloei staan. Dit is erg belangrijk voor de insecten die al vroeg tevoorschijn komen, zoals hommels en bijen. De keuze van het bollenmengsel bepaald de lengte van de bloei en het overige beheer van uw openbaar groen.

Het machinaal bloembollen planten in gras kent vele voordelen:

 • Arbeidsbesparing

  Wij nemen u het arbeidsintensieve werk uit handen. De plantmachines van Verver Export bieden hier de oplossing: 40.000 bollen in een halve dag of 100.000 bollen in een dag geplant*.

  (* afhankelijk van de bolmaat – voor kleine bollen kunt u de getallen nog verdrievoudigen!)

 • Meerjaren investering

  Al onze bloembollen mengsels voor de plantmachine zijn zorgvuldig samengesteld en getest. De bloei zal zich jarenlang repeteren. De kosten per m² zijn gezien de duurzaamheid laag.

 • Onderhoudsarm

  Bloeiende bloembollen bermen, parken en weides zijn onderhoudsarm. Na afsterven van de bollen in het late voorjaar kunt u eenvoudig weer maaien. Sterker nog: bij een lang bloeiend mengsel spaart u mogelijk enkele maaibeurten uit in het vroege voorjaar!

 • Biodiversiteit

  Bloembollen verhogen de biodiversiteit in de openbare ruimte. Met de juiste assortimentskeuze, draagt deze beplanting aantoonbaar bij als voedselplant voor vroeg vliegende vlinders, bijen en hommels. Wij verzekeren u een ware bloemenzee waar niet alleen vlinders en bijen van profiteren, maar ook passant en recreant. Combineer eventueel met onze bloemzaden.

 • Expertise

  Ons verkoopteam controleert uw plantlocatie op geschiktheid en help u graag de juiste keuze maken uit ons steeds groter wordende assortiment. Gebruik onze jarenlange kennis en ervaring om voor uw openbaar groen de beste keuze te maken!

Downloads

Advies

Voor het slagen van uw machinale beplanting zijn een aantal onderdelen belangrijk. De juiste keuze van het mengsel voor uw standplek. Onze regionale verkoper helpt u graag bij deze keuze.

Maar ook de vochtigheid van de grond tijdens / na het planten, bemesting en maaibeleid zijn een aantal belangrijke criteria voor het slagen van de beplanting. We hebben ter ondersteuning van een succesvolle bloembollenbeplanting een aantal technische hulpmiddelen voor u opgesteld om te delen met betrokken medewerkers / uitvoerders.