Voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbollen bieden een grote variatie in kleur, groeihoogte en bloeitijd en zijn allemaal min of meer wintervast. Deze bollen moeten in het najaar geplant worden omdat ze een koude periode van enkele weken nodig hebben (bodemtemperatuur lager dan 9 °C) om in het voorjaar te bloeien. Hoe eerder de bollen worden geplant, hoe eerder ze wortels en knoppen vormen. Belangrijk is de voorjaarsbollen in elk geval voor de eerste nachtvorst te planten.

Voorjaarsbollen passen perfect in perken met vaste planten. Ook zorgen ze in het voorjaar voor heerlijk bloeiende borders en bloempotten of verfraaien ze jarenlang bermen en parken in het openbaar groen.

Mengsels

De kracht van Verver Export is het combineren van bloembollen in verschillende soorten, kleuren, vormen en hoogten. Ons assortiment omvat zo’n 150 mengsels met soorten van vroege tot late bloei en mengsels waarbij juist alles tegelijk bloeit. Daarnaast zijn er mono mengsels van bijv alleen tulpen of narcissen.

Zo creëer je dynamische borders met een zo lang mogelijke bloeiperiode zodat uw stadspark er in het voorjaar elke week weer anders uit ziet. Een ware lust voor het oog en een fijne plek voor uw inwoners en bezoekers!

Losse soorten

Onze mengsels worden samengesteld vanuit ons zeer gevarieerde aanbod aan losse soorten. Uiteraard de meeste bekende soorten als tulp, hyacinth, crocus en narcis maar ook vele soorten bijzondere bolgewassen.

Bij het bepalen van het overige assortiment bloembollen maakt Verver Export altijd de afweging over de toepasbaarheid in het openbaar groen. Indien te klein, te fragiel, te veel eisen aan de omstandigheden: niet geschikt (voor onze klantenkring)!

Verwilderingsbloembollen

De natuur is een inspiratiebron voor veel openbaar groen planners en medewerkers. Groen in bermen, parken en de overgang naar het natuurlijk landschap zijn uitstekende locaties voor verwilderingsbollen. Weinig of geen onderhoud na een eenmalige plantinspanning geven hoog rendement.

The Happies

Veel van onze bloembollen zijn geschikt voor aanplant in bloembakken en potten. Wij hebben speciaal voor u al verschillende bloembollen gemengd zodat er een lange bloeitijd wordt behaald in uw bakken en potten. Bovendien zijn deze mengsels goed bestand tegen vorst, regen en wind. Daar word je toch HAPPY van!

Downloads

Inspiratie

Met onze kennis van en passie voor bloembollen helpen wij u graag om de mooiste openbare groene ruimtes te creëren. Dynamische borders in uw stadspark, kleurrijke rotondes of fraai gestylde bloempotten op een centraal plein.

Geïnspireerd? Neem contact op met uw regionale Verver Export contactpersoon!