Expert in bloembollen

en (vaste) planten voor openbaar groen

Met onze kennis en passie voor bloembollen realiseren we samen met u het mooiste openbaar groen! Verver Export streeft ernaar de meest vernieuwende, doch betrouwbare, leverancier van bloembollen en plantconcepten voor openbare groene ruimtes in Europa te zijn. Een Europese voorloper in productontwikkeling voor mooi, hoogwaardig en duurzaam openbaar groen.

Met ons gezellig, nuchter en betrokken team van zo’n 30 vaste medewerkers in Nederland hebben we één doel: de beste kwaliteit en persoonlijk advies voor onze klant.

Specialist

Advies
Wij leveren niet alleen producten, maar adviseren onze klanten ook over technische details met betrekking tot bodem, klimaat, voorbereidingen en aanplant. Wij bieden u passende concepten voor uw specifieke beplantingsgebieden en met als doel deze zo lang mogelijk te laten bloeien en er mooi uit te laten zien.

Creatief Team
Het Creatief Team vormt de creatieve en innovatieve basis voor assortimentskeuze en vernieuwingen. Vol passie en gevoel zorgen zij elk jaar voor verrassende, tijdloze combinaties en toepassingen.

Testen in de praktijk
Bij Verver Export worden concepten getest in eigen proeftuin en bij klanten in de praktijk. Want de verschillen in klimaat beïnvloeden weldegelijk de prestatie of het effect van een bloembollen of vaste planten combinatie. Meten = weten!

Kernwaarden

  • Hoge kwaliteit – de grootste bloembollen

  • Originele en zorgvuldig samengestelde mengsels

  • Technische knowhow

  • Meer dan 50 jaar ervaring

  • Esthetische waarde – concepten gecreëerd door eigen Creatief Team

  • Betrouwbare partner

  • Innovatief: assortiment & (toekomst)kansen

  • Lokale contacten voor klantbezoeken ter plaatse

  • Een eigen community creëren: think and dream green!

Openbaar groen

Verver Export richt zich op steden, gemeenten, woningbouwverenigingen, parken, groen- en begraafplaatsen, landgoederen, golfclubs, ziekenhuizen, dierentuinen, amusementsparken, projectontwikkelaars, wellness centra, hoveniers en landschapsarchitecten. Kortom: alle partijen die zich bezighouden met de aankleding van openbaar groen.

Vandaag de dag is Verver Export actief in 11 Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, België, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Tsjechië, Slowakije en Spanje.

Duurzaam_zonnepanelen

Kwaliteit + vernieuwing

+ creativiteit = passie!

Vanaf begin juli worden de eerste bloembollen bij de productielocatie van Verver Export in Heerhugowaard geleverd. In totaal zo’n 750 soorten van meer dan 300 leveranciers. De bollen worden bij binnenkomst direct gecontroleerd op kwaliteit en grootte. Vanaf het moment dat ze op locatie worden gezet, is er nog maar één ding wat telt: ventilatie!

Eind november wordt de productiehal compleet gereinigd en klaar gemaakt voor de komst van de zomerbollen welke worden opgeslagen in de ‘zomertent’. Een provisorische tent die een deel van de productiehal beslaat, omringd door plastic noppenfolie om de luchtcirculatie constant te houden en zo een goed mogelijk klimaat voor de dahlia’s en andere zomerbollen te bieden.

Medio maart wordt gestart met het oppotten van  dahlia’s en eenjarige zomerplanten, die voor het grootste deel gebruikt worden voor onze Zomer Trams, de kant-en-klaren zomerplantconcepten. De laatste leveringen vinden in juni plaats. Precies op tijd om weer plaats te maken voor de voorjaarsbloembollen.

Historie

Het bedrijf Verver Export werd in 1957 in Heiloo opgericht door Nicolaas Verver met als kernactiviteit de traditionele export van bloembollen aan snijbloemhandelaren in het Verenigd Koninkrijk. Toentertijd was het een familiebedrijf wat Nicolaas Verver samen met zijn vrouw Corrie leidde. In 1988, kwam zoon Tijmen Verver de gelederen versterken. Onder zijn leiding heeft een herstructurering van de bedrijfsactiviteiten plaatsgevonden. De focus kwam te liggen op de export van bloembollen naar heel Europa, voor gebruik in openbaar groen en tuinen. Vandaag de dag is Verver Export is actief in 11 Europese landen.

Huisvesting

Verver Export is sinds april 2017 gevestigd op het glastuinbouwgebied Alton aan de Hasselaarsweg 30 in Heerhuogowaard. Het pand betreft een kasconstructie van circa 100 x 100m (10.000 m2), waarbij circa 60% wordt gebruikt voor de teelt en kweek van (pot)planten. Het overige deel wordt gebruikt voor opslag, bewerking, verwerking en distributie.

Verver Export streeft naar een bedrijfsvoering met zo min mogelijk emissie door onder meer volgens de laatste technieken te bouwen en voorzieningen te treffen ten aanzien van energiebesparing en eigen energieopwekking.

Team Verver Export

Bij de organisatie zijn, afhankelijk van het seizoen 20 tot 40 personen werkzaam op de locatie in Heerhugowaard. Samen met het kantoorpersoneel en de productiemedewerkers in Heerhugowaard (Nederland), evenals de vertegenwoordigers en buitendienstmedewerkers vormt Verver Export een community waarin de kernwaarden van Verver Export centraal staan.