Zomerbloeiers

Dahlia’s zijn dankbare planten: hoe beter ze verzorgd worden, des te meer zult u beloond worden met een voorspoedige groei en een uitbundige bloei. Dahlia’s groeien in elke grondsoort dus dat is makkelijk. Belangrijk is, dat de bodem voedzaam, goed doorlatend maar niet te droog is en vooral dat ze veel licht krijgen. Zowel als losse soort als ook als mengsel zijn dahlia’s zeer geschikt.

Verver Export heeft een uniek groot assortiment knollen. Niet alleen dahlia’s, ook de gladiool, lelie, Begonia, Zantedeschia, Canna en nog veel meer!

Special Collection – Biologische dahlia’s

Enkelbloemige dahlia’s waren jaren niet populair bij veredelaars van dahlia’s. Ze werden zeer grondig weggegooid uit de veredelingskraam. Tijmen Verver heeft juist deze nieuwe creaties onder de naam Alfa-Zulu serie opgenomen in het verkoopassortiment omdat ze maandenlang interessant zijn voor insecten die zich voeden met nectar en stuifmeel. En omdat het biologische bloembollen zijn; gegarandeerd zonder gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest geteeld en hebben het SKAL keurmerk. Vooral interessant voor projecten waar het doel is om biodiversiteit te stimuleren.

Voorgetrokken op pot – snelle start

Naast bollen, knollen en wortelstokken, heeft Verver Export ook zomerbollen op pot. Deze planten zijn voorgetrokken in een koude kas en indien nodig reeds voor de eerste keer getopt zodat u sterke planten met veel bloemen krijgt. Direct na de ijsheiligen leveren wij afhankelijk van het product potten met circa 30 cm groen gewas. Zodat uw bloemperk of bloembak meteen gevuld wordt.

Al na een paar weken ontwikkelen de eerste bloemen en in geval van dahlia’s de eerste knoppen. Door voorgetrokken zomerbollen te combineren met éénjarige planten die ook vroeg in de zomer veel kleur tonen krijgt u een mooie balans met veel bloemen van de voorzomer tot de eerste vorst.

Downloads

Inspiratie

Het effect van zomerbollen in groene ruimten wordt vaak onderschat. Met slechts een paar bollen en knollen kunt u een geweldige verrassingseffect gedurende de zomer creëren. Zomerbloeiende bollen kunt u ook uitstekend combineren met eenjarige planten in zomerperken en bloembakken.

Geïnspireerd? Neem dan contact op met uw regionale Verver Export contactpersoon!