De voorjaarsfeesten van Verver Export zijn altijd goedbezocht, hebben een goede sfeer en stralen veel kleur uit. Het is altijd lastig om een voorjaarevent te plannen, want wanneer is het bloeiende product op z’n mooist? Is het een vroeg voorjaar? Of juist laat? Er is laat geplant overal i.v.m. de nattigheid, maar hoeveel invloed heeft dat op de perken in de stad?

Schwäbisch Gmünd, Duitsland

De voorjaarstour begon op dinsdag 16 april in het Duitse Schwäbisch Gmünd. De stad had 2024 uitgekozen om het openbaar groen weer een nieuwe impuls te geven als opvolging van Gartenschau’s die resp. 10 en 5 jaar eerder hebben plaatsgevonden. Een mooie bloeiroute kon worden gevolgd door inwoners en toeristen. Onze vakbezoekers zagen een aantal mengsels in het park en vele losse soorten langs de route. Een stadsgids gaf tegelijkertijd een leuke inkijk in de historie van Schwäbisch Gmünd. De burgermeester doopte een nieuw mengsel om te planten met de machine, genaamd ‘Gmünder Einhorn’. Dank aan het groen team van de stad die samen met Andy Bauch het voorjaar hebben laten losbarsten in het Zuiden van Duitsland.

Pritzwalk, Duitsland

Een week later barste de drukte nog meer los. Deze drukte begon in het Duitse Pritzwalk een event. Op het evenement hebben we vooral onze machinaal geplante bloembollenmengsels en vaste plantenconcepten laten zien. En met succes! Met een mooi aantal deelnemers en een gezellige sfeer was het tweede event in Duitsland, geslaagd.

Bučovice, Tsjechië

Dezelfde dag was er ook in Tsjechië, in de Zuid-Moravische stad Bučovice een voorjaarsfeest. Waar helaas al veel uitgebloeid was, door een temperatuur stijging begin april. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ruim 60 deelnemers en 4 partners hadden zich voor het event aangemeld, en het was een gezellige drukte. ’s Ochtends een ronde langs de perken, en ’s middags een aantal seminars. Tussendoor werd het mengsel ‘Bucovice Jewels’ gedoopt. Een rood met geel mengsel, met tulpen en narcissen. Al met al een geslaagde dag!

Kúpele Sliač, Slowakije

Vanuit Tsjechië reden we verder naar Midden Slowakije en waren we te gast bij het kuuroord Kúpele Sliač. Daar stonden de tulpen, narcissen en nog veel meer bollen ons schitterend op te wachten. Op donderdag 25 april reisde ook 50 andere mensen af naar het kuuroord en werd het een mooi evenement. Speciaal voor het evenement was een mengsel samengesteld om te dopen. Met een mix van rode tulpen, witte narcissen en witte krokussen is ‘Therma Sliac’ geboren.

Ängelholm, Zweden

Op dinsdag 7 mei vond het laatste voorjaarsfeest van 2024 plaats in het Zweedse Ängelholm. Met meer dan 200 deelnemers, prachtig weer en mooi bloeiende perken was het een groot succes. Rond het middaguur werd een nieuw mengsel gedoopt, ‘Ängelholms Glädje’, deze is vanaf volgend herfstseizoen in de catalogus te vinden. Het mengsel past perfect bij de stad: “Een geurige mix van paarse tinten met gele en witte accenten. De hyacint bloeit als eerste, gevolgd door drie verschillende tulpen. De Ängelholm mix kenmerkt de levendige stad Ängelholm. Nieuwsgierigheid en creativiteit. De mix van paarse tinten roept gevoelens op van warmte, liefde en zorg.