Bollentuin Basisschool Erasmus Alkmaar

Bollentuin Basisschool Erasmus Alkmaar

‘Ik wil interesse wekken bij kinderen voor de natuur en het schoolplein opfleuren’. Dat zegt Monique Hofstee die al 29 jaar werkzaam is op Basisschool Erasmus in Alkmaar-Noord. Volgend jaar stopt ze met haar werkzaamheden en wil graat iets ‘groens’ achterlaten als leerkracht. En daar werkt Verver Export uiteraard graag aan mee.

Op woensdag 24 november hebben Verver Export collega’s Jessica Nijdam en Richard van der Horst een workshop ‘bloembollen planten’ gegeven. Samen met de hulp van een groepje leerlingen van de Erasmus-school zijn de 3.000 bollen in de schooltuin geplant. De kids waren erg enthousiast en geïnteresseerd en hebben de voor hun onbekende bloembollen uitvoerig bestudeerd. Ze konden zich maar moeilijk voorstellen dat daar straks allemaal mooie bloemetjes uitkomen.

In het voorjaar als de tuin in bloei staat, gaan Jessica en Richard weer een kijkje nemen, samen met het groepje kinderen dat geholpen heeft. Dan zal tevens een kleine kennis quiz gehouden worden over welke bloemen er te zien zijn. Goed gedaan Jessica, Richard en het plantteam van Basisschool Erasmus👏👍🌷🌷

 

 

Share this post