Bijenhuisje bij Verver Export

Bijenhuisje bij Verver Export

Op de proeftuin van Verver Export achter het pand staat een bijenhuisje van Bee Valley. Bee Valley bouwt informatiepunten voor gemeenten en bedrijven. Je kunt er een kijkje nemen in bijenkasten en op het informatiebord lezen over het leven van de honingbij. Als gemeente of bedrijf draag je bij aan diversiteit van bijen, insecten en bloemen en daarbij ook aan plezier voor iedereen in de omgeving. En dat wil Verver Export natuurlijk ook!

Het houten bijenhuisje heeft een natuurlijke uitstraling wat prima past bij het groene en tevens kleurrijke karakter van de proeftuin. Een prima setting voor bijen en andere insecten met afwisseling van zomer- en voorjaarsbloeiers.

De oorspronkelijke bewoners zijn zo’n 5.000 raszuivere P0-moer carnica bijen uit Kroatië. Het is een beginnend volkje uit 2021. En zeker door het koude en deels natte voorjaar blijft het spannend of het volkje aanslaat. Maar met de zomers warmte en zon in het verschiet hebben we daar alle vertrouwen in. Het bijenvolk zal voor honing zorgen en tegelijk bestuivingswerk uitvoeren. In het huisje staat een bijenkast waar ze lekker kunnen vertoeven.

Voor Verver Export is de educatieve waarde om het probleem van bijensterfte bespreekbaar te maken een grote reden om met Bee Valley in zee te gaan. Wellicht dat we in de toekomst ook scholen en anderen geïnteresseerden kunnen ontvangen. Voorlopig laten we onze nieuwe bewoners even rustig wennen aan hun nieuwe leefomgeving.

Share this post